Vic

 

IMH Invictus Fame

Roepnaam Vic

 

Geboorte datum:

18 april 2016

 

Kleur:

Zwart (Ee aa), geen aftekeningen

 

Hoogte:

52 cm bij geboorte, volwassen ca. 81 cm

 

Vader:

Los Arbolos Idols Claim to Fame

Palomino, 81 cm

Wereld Kampioen

Vader : First Knights Billy Idol

Moeder : AD LM Hawks Tinkerbell

 

Moeder:

SHM Westernboys Femme Fatal

Chocolate silver dapple, 82.5 cm

AMHA Europees kampioen & veelvoudig kampioen

Vader : SHM Redis Western Boy

Moeder : Alliance Zodiacs Inspiration

 

Vrij van de 4 bekende dwerggenen daar zijn beide ouders getest, en vrij zijn.

 

Eigenaars:

Eliane Noten-Jongbloed en Joni Timmers

IMH Invictus Fame 1 year old

 

Invictus is vernoemd naar de film Invictus. Deze gaat over het ware inspirerende verhaal over de samenwerking tussen Nelson Mandela en de eerste man van het Zuid Afrikaanse rugby team, Francois Pienaar, om zo hun land tot elkaar te brengen. Daarnaast was ik geïnspireerd door de Invictus Games die door Prins Harry van Engeland werden gestart, waardoor de Invictus Games, Invictus Fame werd. Invictus kan vertaald worden als onverslagen of verslaanbaar.

 

IMH Invictus Fame is een hengst geboren uit Wereld kampioen en Reserve Wereld kampioen Los Arbolos Idols Claim to Fame, een zoon van de legendarische First Knights Billy Idol. Zijn moeder, SHM Westernboys Femme Fatal, is onze eigen AMHA Europees kampioen, AMHA Europees Reserve kampioen, veelvoudige Grand champion, en ontelbaar vaak kampioen.

 

Daar beide ouders hun voetafdruk in de miniatuurpaarden wereld hebben achtergelaten verwachten we veel van deze eigen gefokte hengst. Inmiddels is hij 2-voudig AMHA Europees kampioen en veelvoudig AMHA kampioen. Daarmee zet hij de kwaliteit van zijn beide ouders zelf voort. Voor al zijn resultaten klik je hier.

 

Invictus leeft op de locatie te Peer, en wordt verzorgt, getraind en geshowd door zijn mede-eigenaresse Joni Timmers en haar moeder Cindy Voets. Op 3-jarige leeftijd zal hij bij het NMPRS gekeurd worden voor de dekdienst, waarna hij voor een bescheiden aantal, geschikt passende merries, voor de dekdienst beschikbaar zijn, naast het feit dat hij natuurlijk voor onze eigen merries gebruikt zal gaan worden.