Mona Lisa

 

IMH Fabylicious Mona Lisa

 

Dromen kunnen uitkomen. Vele jaren hoopte ik ooit een valk te hebben, maar daar je een goed paard nooit op zijn/haar kleur uitkiest, had ik er nog nooit 1 gehad. Maar hier is ze dan de kleine, levendige, mooie Mona Lisa. Ze was alles wat ik ooit wenste. Verleden jaar, toen ik haar moeder Babylonia ging ophalen na de dekking in Duitsland, kocht ik op de weg terug een klein speelpaardje bij een tankstation. Zonder twijfel... valk. Gewoon voor de lol vertelde ik een ieder dat ik nu mijn eigen valk had. Wat ik echter niet wist, was dat Babylonia en Fame samen een echte voor me maakten. Exact na 320 dagen, op 27 maart om 04.00 's morgens, na een ongelooflijk snelle geboorte (minder dan 5 minuten!) kwam kleine Mona Lisa in onze wereld. Toen ze nog nat was dacht ik even dat ze bruin was, maar toen ze begon op te drogen zag ik dat mijn droom werkelijkheid was geworden.

Roepnaam Mona Lisa

 

Fokker:

ieniemienie miniature horses

 

Geboorte datum:

27 maart 2017

 

Kleur: Valk (soothy buckskin) (Ee/Aa/nCr)

 

Vrij van de 4 bekende dwerggenen.

Dit daar haar beide ouders vrij zijn getest.

 

Hoogte:

46 cm bij geboorte, 61 cm bij 3.5 maand,

en groeit uit tot ca. 78 cm.

 

Vader:

Los Arbolos Idols Claim To Fame

Palomino, 81 cm

Wereld kampioen

Vader : First Knights Billy Idol

Moeder: AD LM Hawks Tinkerbell

 

Moeder:

NL Moonlight Sampsons Babylonia

Bruin, 75 cm

AMHA Grand-, AMHA Europees kampioen

Vader : Silver Plates Baccarra Sampson

Moeder : Darmond American Sweetheart

 

 

Eigenaar:

Eliane Noten-Jongbloed

Na de geboorte kwam het bedenken van een passende naam. Wel voor mij was het duidelijk dat iets dat zo mooi is een prachtige naam moest krijgen. Dus werd het Mona Lisa naar het prachtige schilderij. En daar haar vader Fame en haar moeder Baby is werd het Faby... en dan.... iets zo fantastisch dat alle dromen waarheid zijn geworden.... werd het dus Fabylicious van fabuleus (= ongelooflijk fenomenaal). Haar volledige naam is daarom IMH (van ieniemienie miniature horses) Fabylicious Mona Lisa.

 

Mona Lisa heeft zeer speciale ogen. Ze zijn hazelnoot/blauw/groen.... het blijkt dat ze de ogen van haar opa heeft Silverplates Baccarra Sampon. Het creme gen van haar valkkleurige vacht is ook op haar oog terecht gekomen waardoor ze niet donker zijn, maar een mix van kleuren. Dit is zeer speciaal. Mona Lisa zal waarschijnlijk een sooty buckskin (is valk met een donker einde aan de haarpunten) zijn net als haar opa. Haar moeder is bruin, maar heeft ook die donkere vlaag over zich. Ze is onze gouden droom.

 

Met 4.5 maand oud zette Mona Lisa haar eerste voetstappen in de showring en..... werd 2017 AMHA Europees kampioen merrieveulens! Een prachtie start van haar showcarriere. De 2e show werd ze kampioen solid color mares en reserve kampioen merrieveulens.