Nederlands

Ieniemienie Miniature Horses is gevestigd in de prachtige omgeving van Noord-Oost België. Er zijn 2 locaties. In Hamont-Achel (Eliane & Jan) en in Peer (Cindy & Frank & hun dochter Joni). Twee paarden (Inky & Invictus) zijn gedeeld eigendom. Verder heeft ieder zijn eigen paardjes.

Wij leggen ons toe op het fokken van Amerikaanse Miniatuurpaarden. Dit zijn paarden in een miniatuurformaat waarbij alle verhoudingen, het gedrag en de elegantie van een groot paard aanwezig. Alleen hun wintervacht is dik net als bij ponies. We fokken in de maat tussen 76 - 86 cm (ofwel 30 - 34") gemeten aan de laatste maanhaar! Dus niet zoals in Europa gebruikelijk op de schoft.

Onze paarden zijn geregistreerd bij het AMHA, AMHR, NMPRS & BMP. Hun veulens kunnen dus ook in deze registers / stamboeken worden opgenomen, mits ze voortkomen uit een paard dat ook aan het stamboek/register voldoet. Tevens zijn allen getest op de 4 bekende dwerggenen en zij zijn daar vrij (N/N) van verklaard.

De paardjes worden Internationaal geshowd (ICAMH, IMHC & AMHF), en met trots kunnen we zeggen dat alle (m.u.v. het veulen van dit jaar) veelvoudig kampioen zijn. De paardjes worden aan de hand geshowd, aangespannen gereden, en in showmanship (gehoorzaamheid) uitgebracht.

 

Hengsten:

 

Merries:

 

Eliane © All Rights Reserved • Neem nooit meer paarden dan je kunt verzorgen. Jij bent verantwoordelijk voor hun welzijn!