Luck

 

IMH Wish Me Golden Luck

Roepnaam: Luc

 

Geboorte datum:

27 maart 2018

 

Kleur:

Palomino bont (ee aa nZ nCr ToTo)

 

Aftekeningen:

Bles, 4 hoge witte benen

 

Height:

56 cm bij geboorte, volwassen verwacht 84 cm

 

Vader:

GDF Eragons Indiana Jones

Palomino bont (ee aa ToTo), 82.5 cm

Veelvoudig kampioen (AMHA/AMHR/NMPRS)

Vader : EBF John's Prince Eragon

Veelvoudig Supreme Champion

Unaniem World Grand Champion Futurity

 

Moeder:

SHM Westernboys Femme Fatal

Chocolade zilver appel bont, 82.5 cm

AMHA Europees kampioen & veelvoudig kampioen

Vader : SHM Redis Western Boy

Moeder : Alliance Zodiacs Inspiration

 

Vrij van de 4 bekende dwerggenen daar zijn beide ouders getest, en vrij zijn.

 

Eigenaar: Eliane Noten-Jongbloed

IMH Wish Me Golden Luck 3 days old

 

Luc is een echte blikvanger! Met zijn prachtig gevormde hoofdje, opgaande hals, korte rug en 4 hoge witte benen, moet je gewoon wel naar hem kijken. Op zijn hoofdje een mooie bles, en op zijn hals, aan beide zijden over de hals heengaande een witte vlek.

 

Zijn vader is de zeer bekende GDF Eragons Indiana Jones, die veelvoudig NMPRS & AMHA & AMHR kampioen is! Hij stamt af van de veelvoudig Supreme champion EBF John's Prince Eragon en de unaniem verkozen World Grand Champion Futurity Indian Peaks Eye Candy.

 

Boven op dit alles is zijn moeder de zeer bekende SHM Westernboys Femme Fatal, die veelvoudig AMHA Grand Champion & ontelbaar aantal keren kampioen is. Haar vader is SHM Redis Western Boy, AMHA World Champion & AMHA World Grand Champion.

 

Inmiddels weten we ook zijn genetisch kleurenpatroon. Luc draagt naast het creme gen ook het zilver gen en... hij is homozygoot tobiano. Al zijn veulens zullen dus bont zijn, en door het zilver en creme gen kan hij prachtige kleuren vererven zoals palomino en zilver appel, maar afhankelijk van de merrie ook zilver valk, valk, cremello of perlino. We zijn dus ontzettend blij met dit kleurenpakket.

 

Met zo'n stamboom van beroemde paarden en een mooi genetisch kleurenpallet, heeft Lucky een grote toekomst voor zich. Zijn eerste titel is binnen, en is niet minder dan 2018 AMHA Europees Reserve Kampioen.

 

We kijken er naar uit om hem te showen, en naar de NMPRS keuring te brengen, en hopen over 2 of 3 jaar met hem te gaan fokken..

 

Hier onder een foto collage van zijn geboorte tot nu.