Babylonia

 

NL Moonlight Sampsons Babylonia

Roepnaam Baby

 

Geboorte datum:

17 mei 2011

 

Kleur en aftekening:

Bruin met snip

 

Hoogte:

75 cm

 

Vader:

Silver Plates Baccarra Sampson

Valk 77.5 cm

ABOP-AA certificaat met 96 punten

Vader : Little Kings Buckeroo Baccarra

Moeder : Little Kings Shazara Supreme

 

Darmond American Sweetheart

Zwart, 77.5 cm

AMHA Europees kampioen en veelvoudig kampioen

Vader : Darmonds GGS Mr America

Moeder : Champion Farms Paloma

 

Vrij van alle 4 de bekende dwerggenen

 

Eigenaar:

Eliane Noten-Jongbloed

 

Babylonia is een kleine merrie die haar naam in het show circuit reeds heeft gemaakt. Deze veelvoudig kampioen merrie heeft zoveel titles behaald op reeds jonge leeftijd dat ik er een aparte pagina voor heb gemaakt. Klik hier voor al haar titels.

 

Baby zoals ik haar noem is een erg fijne merrie om mee te werken in zowel halter als in de gebruiksklassen (performance). Dat ze zowel halter als performance uitstekend heeft gedaan is niet vreemd gezien haar afstamming. Haar moeder, Sweety, is een veelvoudig halter kampioen en haar vader, Sampson, was de eerste American Miniature Horse die het ABOP-AA certificaat in aanspanning behaalde. Grootvader aan vader's kant is Wereld kampioen Little Kings Buckeroo Baccarra. Dus ze heeft een prachtige stamboom en heeft dat zelf ook nog eens bewezen met al haar resultaten.

 

Babylonia heeft een correcte bouw en is een geweldige beweger met veel afdruk in het achterbeen, maar daarnaast heeft ze ook een geweldig lief karakter. Ze toont dit onder andere door in de jeugdklassen te showen. Reeds diverse kinderen brachten haar met geweldig resultaat voor. Vanwege haar kleine maat is ze erg makkelijk te hanteren voor kinderen. En daar ze volledig betrouwbour is met haar stabiele karakter kan men kinderen rustig met haar laten omgaan.

 

We, Baby en ik Eliane, houden van de Showmanship. Dit daar het geweldig is om samen te werken met je paard. Wederzijds respect en vertrouwen zijn daarbij van groot belang. In een paar maanden tijd leerde Babylonia de Showmanship. Echter dit is niet mijn prestatie, maar onze prestatie. Van begin af aan begrepen Babylonia en ik elkaar, en hadden wij een band, die we ook in de showring konden tonen.

 

In 2017 kreeg Babylonia een prachtig valk merrieveulen genaamd Mona Lisa. Mona Lisa heeft haar eigen pagina. Om meer over haar te lezen klik je hier.